Huismiddeltjes bij verkoudheid

Huismiddeltjes bij verkoudheid

Omdat er geen medicijnen zijn die echt helpen bij een verkoudheid, kan je alleen bepaalde medicijnen gebruiken die de symptomen van de verkoudheid verzachten, zoals bijvoorbeeld koortsverlagende medicijnen of pijnstillers.

Ook zijn er diverse huismiddeltjes, waarvan men veelal aanneemt dat deze de symptomen verzachten. Let wel ook huismiddeltjes zullen de genezing niet kunnen versnellen, maar het je alleen aangenamer kunnen maken, waardoor je minder last hebt van de verkoudheid.

Huismiddeltjes

Gesneden uien
Vooral als het sterke uien zijn, en je hebt last van je bijholtes, of een verstopte neus, dan wil het wel eens helpen om een gesneden ui in een kommetje in de kamer te zetten waar je bent.

De scherpe geur van de uien hebben een positief effect op het verstopte gevoel.

Denk er wel aan om minstens iedere dag de gesneden ui te verversen.

Ook het eten van rauwe uien kan helpen, eventueel gemengd met wat honing.

Stomen
Ook stomen kan een positief effect hebben op het gevoel dat de bijholtes of neus dicht zitten, hetgeen vaak tot uiting komt door een soort schele hoofdpijn.

Door 10 tot 15 minuten te gaan stomen kan dit gevoel verdwijnen, waarbij valt te zeggen dat je wel regelmatig moet stomen, 2 keer per dag.

Stomen is heel makkelijk. Kook water, doe dat in een grote schaal, met daarin zout of iets om te stomen van de apotheek, en hang met het gezicht boven de schaal, terwijl je een doek over je hoofd en de schaal doet, zodat de stoom onder de doek blijft.

Overigens, zout helpt net zo goed als de dure middelen die je kunt kopen.

knoflookbouillon
Snij wat knoflook en uien grof, en kook dit een minuut of tien op een laag vuur. Voor de smaak kan je er een bouillongblokje bij doen.

De bedoeling is, hoe smerig het er misschien ook uitziet, dat je de bouillon opdrinkt.

Melk met cayennepeper
Veel mensen vinden baat bij wat cayennenpeper. Meng dit, het liefst vers gemalen, in een glas melk, en drink het op.

Gember en citroen
Een theelepel geraspte gember, een beetje honing, en een scheutje citroensap kan ook verlichtend werken. Eventueel kan je alles ook even laten trekken in gekookt water en dit vervolgens opdrinken.

Advertentie